Metanol széndioxidból

Metanol széndioxidbólA metanol belsőégésű motorok üzemanyagaként használható, főként benzinnel kombinálva. A metanol a kőolaj alapú üzemanyagok alternatívájaként kevesebb figyelmet kapott, mint a bioetanol. Jelenleg a metanol előállításhoz általában földgázt használnak nyersanyagként.

A Mannvit Engineering a Carbon Recycling International izlandi/amerikai cég megbízásából jelenleg műszaki és projekt menedzsment megoldásokon dolgozik a CO2 geotermikus környezetben való metanollá alakításához. A Carbon Recycling International terve az, hogy a geotermikus erőművek által kibocsájtott széndioxidot összegyűjti, majd az adott erőműben generált elektromossággal a víz elektrolíziséből keletkező H2 és az összegyűjtött CO2 felhasználásával metanolt termel
.

A CO2 újrahasznosítása csökkenti a zöldház gázok nettó kibocsájtását, illetve a CO2 ilyen költséghatékony átalakítása üzemanyaggá lehetővé teszi a megújuló üzemanyagok gyártásának fenntarthatóságát.

A Carbon Recycling International kidolgozott egy olyan technológiát, amely kis- és nagy erőműveknél is lehetővé teszi a megújuló energia üzemanyaggá történő közvetlen átalakítását. Az energiaforrások származhatnak bármilyen megújuló forrásból, például geotermikus erőműből, vízerőműből, szél- vagy naperőműből, amely tiszta megújuló folyékony üzemanyagot eredményez. A szintézis folyamat egy elektrolitos és katalitikus reakciókból álló integrált rendszerből tevődik össze, amely az erőmű hatékony és korszerű működését teszi lehetővé.


További információ:

Sig. Lárus Hólm

A Mannvit Kft. ügyvezető igazgatója


Email kü
ldése