Geológia
A Mannvit szakemberei tanácsadói feladatokat látnak el a geológia és a kőzetmechanika minden területén, szaktudásukat számos különféle hazai illetve külföldi projektnél alkalmazzák.

A különféle építmények tervezéséhez talaj- illetve kőzetmechanikai szakvélemények készítése szükséges. A szakvéleményekben részletesen vizsgálni kell a laza rétegek típusát és vastagságát, a felszíni réteg alatti kőzet típusát, a repedéseket, vetőket, a talajvíz helyzetét és számos egyéb kritériumot.

Mielőtt a termálvíz kitermelése lehetséges a fúrólyukakból vagy a kutakból, a geológiai kőzetrétegek áteresztőképesség- és kapacitásvizsgálatát el kell végezni. A talaj rétegzettségét valamint vezetőképességét tanulmányozni kell, és átszivárgási- illetve kúttesztet kell készíteni. A kőzetmechanika magába foglalja a felszín alatti kőzetek minőségének és jellemzőinek meghatározását különböző típusú építmények alapozásához. Előzetes kutatómunkával és különféle anyagvizsgálati kisérletek segítségével meghatározzák a kőzet teherbíróképességét, szilárdságát és állékonyságát az építmények alapozásához, rézsűképzéshez, kőzethorgonyzáshoz, kőzetinjektáláshoz stb. Tanácsadást vállalunk továbbá robbantási eljárásokhoz, illetve kőzetaprózódási becslést is készítünk.

A Mannvit szakemberei többéves tapasztalattal bírnak mind erőműveknél- mind útépítési munkálatoknál létesítendő alagutak előkészületi munkálataiban, tervezésében, és megvalósításában.

További információért lépjen kapcsolatba a geológia és kőzetmechanika ágazat vezetőjével.