Infrastruktúra
A Mannvit évtizedes tapasztalattal rendelkezik várostervezés és vidékfejlesztés területén. Tanácsadói feladataink kiterjednek kikötők, repülőterek, utak és hidak tervezésére is. Cégünk szakemberei részt vettek még számos alagút előkészületi munkálataiban és tervezésében.

Felhasználva a legújabb számítógépes szoftvereket, légi fotós adatbázisokat és digitális térképeket, megoldási javaslatainkat grafikusan is tudjuk megbízóinknak prezentálni, ezzel leegyszerűsítve számukra a sokrétű követelményrendszernek megfelelő különböző megoldási javaslatok kiértékelését.

A személygépkocsis közlekedésen kívül, az utazás egyéb formái is fontosak, kiváltképp a városközpontokban. Cégünk rengeteg tapasztalattal és átfogó tudással rendelkezik gyalogos- és kerékpárutak tervezése, valamint a tömegközlekedés-tervezés területein.

Úttervezés
A Mannvit Izland egész területén fontos szerepet tölt be utak és országutak valamint a hozzájuk kapcsolódó infrastrukturális létesítmények tervezésében. Országúttervezés, útfelújítások tervezése és fejlesztése alkotják Reykjavík városának és más településeknek adott tanácsadói szolgáltatásaink gerincét. Legutóbbi projektjeink közé tartozik a Reykjavíkban, a Skólavörðuholt körzet újjáépítéséhez készített tenderdokumentáció összeállítása, az engedélyezési- és kiviteli terveinek-, valamint a költségbecslésének elkészítése. A Mannvit mérnökei településfejlesztési javaslatokat dolgoztak ki az izlandi közútkezelőnek a Reykjanesbraut-i országút Hafnarfjörður városán átvezető szakaszához, illetve osztott pályás országúttá való kiépítéséhez. Az Álftanes-i és Borgarfjarðarbraut-i országutak terveit szintén az izlandi közútkezelő megrendelésére készítette cégünk. A közelmúltban a Mannvit számos közúti alagút előkészületi munkáiban és tervezésében vett részt Izlandon, mint például a Fáskrúðsfjarðargöng, a Héðinsfjarðargöng és a Almannaskarðsgöng nevű alagutak.

Hídtervezés
A Mannvitnak hídtervezésben jártas munkatársai teljeskörű szolgáltatást kínálnak a hídtervezéstől kezdve a munkaterület tervezésen át a műszaki ellenőrzésig minden felmerülő feladathoz. Referencia projektjeink: hidak az Elliðaár és a Tungnaá folyókon, számos gyalogos híd és aluljáró Reykjavíkban, üzemvízcsatorna a Vatnsfell vízerőműnél és egy új felüljáróhíd tervezése a Búrfell vízerőműtől feljebb, a Thjórsá folyó duzzasztógátjánál.

Repülőterek tervezése
Új repülőterek helyszínválasztásánál az előzetes tanulmányoknak ki kell térniük a helyszín közelében lévő, a légi forgalmat esetlegesen korlátozó akadályok körvonalaira, annak érdekében, hogy meg lehessen határozni, hogy a környék természeti képződményei vagy emberi létesítményei akadályozhatják-e a légi forgalmat. A Mannvit építőmérnökei készítették el a reykjavíki belföldi repülőtér akadály-térképét és ők tervezték a leszállási jelzőfénysort a keflavíki nemzetközi repülőtérhez. Cégünk készítette a Reykjanes-félszigeten, az Afstapahraun-i és Hvassahraun-i lávamezőkön létesült repterek gurulópályáihoz a tanulmányterveket.

Kikötők tervezése
Kikötők tervezésénél rengeteg tapasztalt szakemberre van szükség különböző területekről. A tervezés a munkaterület megtervezését, a hullám modellezést, a környezeti hatástanulmány elkészítését, a geológiai kutatásokat, a földrengés vizsgálatot, a rakpartok és hullámtörők szerkezeti tervezését valamint a felülvizsgálati munkákat és a műszaki ellenőrzést is magába foglalja. A Mannvit aktívan részt vett a straumsvíki Alcan alumíniumkohót kiszolgáló új rakpart- és a Westman-szigeteket kiszolgáló kompterminálok kiviteli terveinek elkészítésében. Cégünk készítette továbbá a Reyðarfjörður-i Fjardaál alumíniumkohó környezeti hatástanulmányát és a tervezett kikötő tanulmányterveit.

További információért lépjen kapcsolatba az infrastruktúra ágazat vezetőjével.