Magunkról
A Mannvit Engineering története 1963-ig nyúlik vissza. A cég Hönnun Engineering néven alakult (a hönnun szó jelentése „tervezés”). Az évek folyamán a főleg építőmérnöki területekre specializálódott Hönnun Engineering Izland egyik legnagyobb és legelismertebb vállalatává nőtte ki magát, kulcs szerepet játszva Izland fejlődésében. 2007-ben a Hönnun egybeolvadt egy másik, szintén nagy múlttal rendelkező neves mérnökirodával, a gépészeti területekre specializálódott VGK-val (Verkfræðistofa Gumundar og Kristjáns hf.), hogy együtt feleljenek meg Izland rohamos gazdasági fejlődése által diktált tempónak. A cég neve VGK-Hönnun-ra változott és az egyesítés után a foglalkoztatottak száma 300 körül mozgott. 2008-ban egy harmadik mérnökiroda olvadt a VGK-Hönnun-ba, a villamosmérnöki szakterületre specializálódott Rafhönnun Mérnök Tanácsadó cég. Ezzel az újabb cégegyesítéssel jött létre a mai Mannvit Engineering. A „mannvit” szó jelentése „emberi tudás”. Az így létrejött új cég jelenleg a legnagyobb vállalat Izlandon, közel 400 alkalmazottal. A Mannvit Engneering évtizedes tapasztalattal és szakértelemmel bír a mérnöki szakma, a tanácsadás, menedzsment és üzemeltetési szolgáltatások minden területén.

Annak ellenére, hogy a Mannvit egy nagyvállalat, foglalkoztatás politikája kifejezetten emberközpontú és nyitott. Minden alkalmazott elérhetősége hozzáférhető a honlapon, beleértve a divízió vezetőket, ügyvezető igazgatókat és az elnök vezérigazgatót. Ezen túlmenően a Mannvit büszke arra, hogy eredményes, emberközpontú és sikerre ösztönző munkakörnyezetet teremt alkalmazottai számára, tudva, hogy egy elégedett csapat tagjai eredményesek és kitartóak. A minőség és innováció folyamatos kommunikációt és teljes nyitottságot igényel a legfelső szinttől a legalsói szintig.

A Mannvit Engineering kilenc irodát működtet Izland egész területén, ebből kettőt Reykjavíkban. Megkezdődtek az új vállalati székhely építésének előkészületei, ami helyet ad majd minden ágazat számára a fővárosban és környékén. Az alábbi városokban működnek még irodák: Akranes, Akureyri, Húsavík Egilsstaðir, Reyðarfjörður, Kirkjubæjarklaustur, Hvolsvöllur, Selfoss és Reykjanesbær. Alapított továbbá a cég Magyarországon is egy leányvállalatot és jelenleg magyar mérnököket képez a geotermikus energiahasznosítás területén.

A Mannvit részvényese olyan vállalatoknak, amelyek az energiahasznosítás területén speciális szakértelmükkel vannak jelen, és ezt a tudást felhasználva szolgáltatást és tanácsadást nyújtanak. Ilyenek a Geysir Green Energy és a HRV Engineering. A Mannvit Engineering-nek érdekeltsége van ezek mellett még a Vatnaskil, a Skipaskoðun Íslands és a Loftmyndir cégekben.

A Mannvit az évek során számos építmény létesítéséhez nyújtott tanácsadást és komplex mérnöki szolgáltatást Izland egész területén. Ezek közt szerepelnek iskolák, sportlétesítmények, kórházak, valamint középületek, lakóépületek és kereskedelmi egységek széles spektruma. Amellett, hogy a helyi hatóságok számára nyújtott mérnöki szolgáltatás az infrastruktúra és közművek területén mindig az egyik fő profilja volt a cégnek, aktív szerepet vállalt hidak, alagutak és kikötők tervezésében, köz- és magánintézményeknek készített felmérésekben, tanulmánytervek készítésében és azok értékelésében. További fontos tevékenységi kör még az erőművek előkészítése, tervezése és felülvizsgálata. Ezek között kiemelkedő számban vannak a geotermikus erőművek, vízerőművek és a nagyfeszültségű távvezetékek.

A Mannvit tulajdonosa egy jól felszerelt kutató- és kísérleti laboratóriumnak, ami ásványok, kőzetek és beton tanulmányozására ad lehetőséget. A labor a reykjavíki székhelyen üzemel. Tulajdonosa továbbá a cég egy mobil laboratóriumnak, aminek segítségével helyszíni mintavételezés és tesztelés végezhető.

A Mannvit-on belül a minőségellenőrzés kulcsszerepet játszik tevékenységi körének minden területén, ezért a cég már régóta egy olyan minőségbiztosítási rendszert alkalmaz, amely az egyes projekteknél megosztja a felelősséget az azokban résztvevő emberek között.

A Mannvit mindig a mérnökirodák élvonalához tarozott, kiváltképp a technika terén. A szükséges irodai hardverek és szoftverek mellett, a cég jól felszerelt a legkorszerűbb kellékekkel, akárcsak a legújabb tervező és rajzoló programokkal és más speciális szakági tervező szoftverekkel.

A Mannvit Engineering tagja az Izlandi Mérnöki Tanácsadó Egyesületnek.