Cikk olvasása
1.1.0001 23.02.17

DARLINGe - Danube Region Leading Geothermal Energy

A Mannvit Kft. részt vesz az Interreg – Danube Transnational Programme keretein belül megvalósuló DARLINGe projektben, mely 6 ország (Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Románia) 22 partnerének (földtani intézetek, egyetemek, fejlesztési ügynökségek, minisztériumok, piaci szereplők) együttműködésére épül. A pályázat fő célja a meglévő, ám kiaknázatlan geotermikus erőforrások fenntartható felhasználásának népszerűsítése a távhő ágazatban.

Interreg Danube

A pályázat területileg érinti a Duna Régió középső és délkeleti részét, azaz a Dunántúl és az Alföld déli területeit, ÉK-Szlovéniát, É-Horvátországot, Bosznia-Hercegovina középső és É-i részeit, É-Szerbiát, valamint Románia Ny-i területét, összesen kb. 92 000 km2-t.

A projekt eredményeként növekedni fog a geotermikus energiafelhasználás aránya a távhő ágazatban, ezáltal függetlenebbé téve a Duna Régiót a fosszilis energiahordozók importjától egy környezetkímélőbb megoldást alkalmazva.

A DARLINGe projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (1 612 249,99 €) és az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (534 646,6 €) társfinanszírozásával valósul meg a DTP1-099-3.2 számú Támogatási Szerződés alapján.