Cikk olvasása
1.1.0001 05.12.12

Az izlandi Mannvit & Partnerei olajkutatási engedélyt kaptak Izland kontintentális talapzatán

Tengeri olajfúrótoronyDecember 3-adikán, az Izlandi Energiügyi Hivatal, az Orkustofnun, két engedélyt adott ki szénhidrogének kutatására és kitermelésére az Izland partjaitól észak-keletre helyezkedő úgy nevezett Dreki területen. Két konzorcium kapott engedélyt, amelyek egyike a Valiant Petroleum ehf. és a Kolvetni ehf, amelyben a Mannvit 25%-os tulajdonos. A Mannvit a cégben  műszaki tanácsadói szerepet tölt be, továbbá az olaj- és gázipart kiszolgáló izlandi létesítmények fejlesztéséért felel.

A Mannvit évek óta szolgál ki helyi olaj- és gázipari cégeket, amely során jelentős hírnevet szerzett. A Mannvit jelentős geológiai tudással, továbbá felbecsülhetetlen értékű geotermikus fúrási tapasztalattal rendelkezik, amely sok párhuzamosságot mutat az olajfúrásokkal.

Norvégia Kőolaj- és Energiaügyi Minisztériuma szintén tudatta az Izlandi Energiaügyi Hivatalt, hogy 25 %-os részesedést vállalnak mindkét engedélyben az állami tulajdonú Petoro AS olajipari cégen keresztül az Izland és Norvégia közti megállapodás alapján. 

 


További információ az Izlandi Energiaügyi Hivatal oldalán található http://www.nea.is/the-national-energy-authority/news/nr/1300