Törpe (kis) vízerőművek
Qorlortorsuaq small hydropower plantA Mannvit évtizedes tapasztalatra tett szert ún. törpe- vagy kisteljesítményű vízerőművek tervezésében. Az évek során számos izlandi és külföldi kis vízerőmű projektben vett részt.

Vízerőmű tervezésben jártas szakembereink széleskörű tervezői és tanácsadói szolgáltatást nyújtanak. Szolgáltatásaink közé tartoznak a kis vízerőművek bármely létesítményéhez, köztük a duzzasztógátakhoz, árapasztókhoz, csatornákhoz, távvezetékekhez és transzformátor állomásokhoz tartozó műszaki tervezés, a környezeti hatástanulmányok készítése, az ütemezés, a projekt menedzsment és a műszaki ellenőrzés.

Legutóbbi kisteljesítményű vízerőmű projektjeink:

  • Tasiilaq törpe vízerőmű (1.2MW), Grönland
  • Qorlortorsuaq törpe vízerőmű (8MW), Grönland
  • Djúpadalsvirkjun törpe vízerőmű (1.8MW), Izland
  • Múlavirkjun törpe vízerőmű (6MW), Izland
  • 1.2MW teljesítményű törpe vízerőmű tervezése Ammassalikba, Grönland

A Mannvit vízerőmű tervezéssel kapcsolatos feladatai projektenként változók, de általában a következők voltak: energetikai, infrastrukturális, szerkezeti és gépészeti tervezés, megvalósíthatósági tanulmányok, helyszíni vizsgálatok, költségbecslések, szerződések, környezeti hatástanulmányok és jelentések készítése, ajánlattételek kiértékelése, projekttervezés és menedzsment, illetve műszaki ellenőrzés.


További információ:

Ómar Ö. Ingólfsson
Vízenergia, távvezetékek és energiaelosztási hálózatok ágazati vezetője
Tel. +354 422 3000

Gunnar Herbertsson
Vízenergia és gépészet ágazati vezetője
Tel. +354 422 3000