Vízenergia
A Mannvit közel négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik vízerőművek tervezésében, mivel 1970 óta a legtöbb Izlandon épült vízerőmű és gát előzetes munkáiban és kivitelezésében is részt vett.

Szakembereink széles körben nyújtanak tanácsadói szolgáltatást a vízerőmű létesítés különböző fázisaiban, beleértve a mérnöki szolgáltatásokat, környezetvédelmi hatásvizsgálatok készítését, projekttervezést, projekt menedzsmentet és a műszaki felügyeletet. A vízerőmű projektekben való részvételünk kiterjed a gátak, bukógátak, csatornák, távvezetékek, valamint az elektromos alállomások létesítésével kapcsolatos feladatok ellátására is.

Legutóbbi projektjeink:

  • A Jökulsárveita elterelésének tervezése a Kárahnjúkar gát projekt részeként (750MW)
  • A Kárahnjúkar gáthoz tartozó csatornák és gépház kivitelezésének szervezése (70 km csatorna)
  • Vatnsfells vízerőmű tender- és kiviteli terveinek elkészítése (90 MW)
  • A Kvíslaveita elterelés ötödik építési fázisának műszaki felügyelete
  • Sigalda vízerőmű tervezése (150 MW)

Cégünk részt vett a fent említett vízerőmű projektek vízépítő mérnöki, szerkezeti, gépészeti és egyéb építőmérnöki tervezésében, megvalósíthatósági tanulmányok készítésében, a terepszemlék elvégzésében, a költségbecslések, szerződések elkészítésében, az ajánlatok elbírálásában, a környezetvédelmi hatásvizsgálatok és jelentések elkészítésében, a projekt menedzsmentben, a projekttervezésben, illetve a műszaki ellenőrzésben.

Kisebb vízerőmű projektjeink voltak a Djúpadalsvirkjun erőmű (1,8 MW), a Múlavirkjun erőmű (6 MW) és a grönlandi Ammassalikban épült erőmű (1,2MW).

Additional information:
Ómar Ö. Ingólfsson
A vízenergia és a távvezetékek és
energiaelosztási hálózatok ágazatok vezetője
Tel. +354 422 3000

Gunnar Herbertsson
A vízenergia és a gépészet ágazat vezetője
Tel. +354 422 3000